Καλωσόρισμα

Εδώ και πολύ καιρό σκεφτόμουν να φτιάξω ένα blog για μαθηματικά. Ένα blog στο οποίο θα μπορούσα να μοιραστώ με άλλους κάποια ενδιαφέροντα μαθηματικά θέματα, προβλήματα και ανησυχίες μου.

Κάποιοι από τους λόγους εξ αιτίας των οποίων δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα ήταν η έλλειψη χρόνου, το γεγονός ότι δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τη δημιουργία blog και το ότι η εισαγωγή μαθηματικών συμβόλων στην HTML ήταν (και συνεχίζει να είναι) προβληματική.

Παρά το γεγονός ότι η έλλειψη χρόνου δε σταμάτησε να είναι πρόβλημα, βρήκα το χρόνο και ασχολήθηκα λίγο με τη δημιουργία αυτού του blog. Επιπλέον μπορεί κανείς να εισάγει μαθηματικά χρησιμοποιώντας τις standard εντολές του LaTeX, οι οποίες μετατρέπονται αυτόματα σε εικόνες χάρη στο java script Mathtex3.js που βρήκα στο watchmath.com. Δυστυχώς η MathML αργεί ακόμα.

Σε ποιους απευθύνεται


Το περιεχόμενο των αναρτήσεων σκοπεύω να μην είναι πολύ προχωρημένο. Θα απαιτεί κυρίως μαθηματικά που διδάσκονται στο σχολείο. Έτσι, το blog αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που τους αρέσουν τα μαθηματικά και έχουν σχετικά καλές μαθηματικές βάσεις. Αυτή η περιγραφή περιλαμβάνει
  • μαθητές λυκείου που ενδιαφέρονται για το κάτι παραπάνω από την περιορισμένη ύλη των σχολικών βιβλίων
  • αποφοίτους λυκείου που τους άρεσαν και τους αρέσουν τα μαθηματικά
  • φοιτητές θετικών επιστημών και πολυτεχνικών σχολών που βαριούνται από τον πολλές φορές πεζό και χωρίς φαντασία τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα μαθηματικά.
Στο μέλλον και ανάλογα με την αποδοχή ή όχι του blog πιθανώς θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του περιεχομένου του blog αλλά και του κοινού στο οποίο απευθύνεται.

Ελπίζω να διασκεδάσεις και εσύ με αυτό το blog όσο (σκοπεύω να διασκεδάσω και) εγώ.

zenzizenzizenzic
Η λέξη zenzizenzizenzike φαίνεται
 στην 1η γραμμή της 2ης σελίδας.

zenzi³c

zenzizenzizenzic είναι μία παρωχημένη λέξη και σημαίνει όγδοη δύναμη ενός αριθμού. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από το Robert Recorde στο βιβλίο του "The Whetstone of Witte" (1557) και προέρχεται από τη λέξη zenzic που σημαίνει τετράγωνο ενός αριθμού. Περισσότερα...